Kawa Salwador La Dalia to 100% Arabica. Charakteryzuje się bardzo świeżym aromatem, w którym wyczuwalne są nuty truskawki, owoców tropikalnych oraz mlecznej czekolady. Uprawiana jest w regionie Cuyanauzul na wysokości 15450 m N.P.M. Ziarna zostały poddane obróbce Anaerobic Natural 24 h.
Receptura – Salwador La Dalia
Proporcje to 16 g zmielonej kawy na 260 g wody.
Ziarna zmiel – 28 kliki Comandante.
Przygotuj wodę o temperaturze 92 st. C.
Umieść filtr w dripie i przelej go wodą. Następnie wylej ją z naczynia.
PREINFUZJA: Wsyp zmieloną kawę do filtra i zalej równomiernie 35 g wody. Czas preinfuzji: 30 s.
PIERWSZE ZALANIE: Po pół minuty dodaj wody do 160 g.
DRUGIE ZALANIE: Po upływie 1 min. 30 s powtórz zalewanie do 260 g.
Łączny czas parzenia powinien wynosić: ok. 3 min. 50 s.