Kawa z Twojej palarni

ludzie i kawa

Każdy producent kawy wie, że jej doskonały smak ma zawsze swój początek w świeżo wypalonym ziarnie. Dołożyliśmy wielu starań, aby wybrać najciekawsze smakowo regiony upraw krzewów kawowca. Surowe, zielone ziarna sprowadzamy z czterech kontynentów – Ameryki Południowej, Ameryki Północnej, Afryki i Azji.

Każdą dostawę sprawdzamy pod kątem jakości ziaren i dokładnie je selekcjonujemy. Nasz doświadczony roast master kontroluje i dostosowuje do odmiany ziarna cały proces, temperaturę oraz czas jego palenia, aby różnicując profil palenia, wydobyć z surowego ziarna pokłady aromatów i uzyskać idealny balans smaku. Jako najlepsza palarnia kawy w Białymstoku chcemy uczyć dobrej kawy, pokazywać różne jej oblicza i zaskakiwać naszych Gości niespodziewanymi wrażeniami smakowymi.


Więcej
kawax

Profesjonalne szkolenia baristów przy otwarciu nowej kawiarni


Świeżo palona kawa i odpowiednie przygotowanie swoich pracowników przed otwarciem nowej kawiarni są kluczowe. Prowadzimy kompleksowe kursy, podczas których przedstawiamy sposoby mielenia ziaren, a także metody parzenia kawy. Ponadto uczymy różnorodnych przepisów na napoje kawowe, jak również przeprowadzamy krótkie warsztaty latte art, czyli sztuki tworzenia rysunków i wzorów z mleka. Wszystko po to aby rozpieszczać gości swojej przyszłej kawiarni.


Logowanie

Nie pamiętasz hasła?

Stworzyć konto?

Koszyk

Twój koszyk aktualnie jest pusty.