13 stycznia, 2023

Najlepszy prezent dla babci i dziadka

Zbliża się Dzień Babci i Dzień Dziadka! A że dziadków kochamy, szanujemy i lubimy najmocniej na świecie, chyba jesteśmy zgodni, że należy się im świetny prezent. […]
13 grudnia, 2022

Prezenty z kawą i herbatą – poznaj misiowe zestawy świąteczne!

Brak pomysłu na prezent? Misiek spieszy z pomocą! Specjalnie z okazji zbliżającej się Gwiazdki przygotowaliśmy zestawy świąteczne z kawą i herbatą. To idealna propozycja podarunku dla […]
6 grudnia, 2022

Świąteczny grzaniec kawowy

Grzaniec kawowy z sokiem jabłkowym, pomarańczami, anyżem, rozmarynem, miodem, cynamonem i goździkami brzmi jak… idealne dopełnienie Świąt! Ta pyszna, bogata w smaku kawa świetnie rozbudzi nas […]
24 listopada, 2022

Czy kawa jest zdrowa? Wyniki badań australijskich naukowców nie pozostawiają złudzeń

Każdy miłośnik kawy słyszał to nie raz: “nie pij tyle, bo ci zaszkodzi! Wypłuczesz z organizmu magnez i będziesz cierpiał na bezsenność”. Czy te popularne twierdzenia […]
15 listopada, 2022

Drip bag – jak zaparzyć?

Drip bag to saszetki z porcją mielonych ziaren, dzięki którym przygotowuje się kawę przelewową bez użycia filtrów, młynka, wagi i drippera. To idealne rozwiązanie dla osób, […]
7 listopada, 2022

Jak zaparzyć Misiowy Christmas Blend – kawa na Święta!

Nie wyobrażasz sobie świątecznego spotkania bez aromatycznej kawy? Też tak mamy. Dlatego właśnie przygotowaliśmy dwa Misiowe Christmas Blendy, czyli wyjątkowe kawy stworzone z myślą o Gwiazdce. […]
25 października, 2022

Jak zaparzyć Honduras El Puente?

Honduras El Puente to 100% arabika pochodząca z regionu Chinacla. Rośnie na wysokości 1850 m n.p.m. i została poddana obróbce Anaerobic. Charakteryzuje się bardzo świeżym aromatem, […]
25 października, 2022

Jak zaparzyć Nikaragua La Escondida?

Nikaragua La Escondida to 100% arabika pochodząca z regionu Jinotega. Rośnie na wysokości 975 – 1230 m n.p.m. i została poddana obróbce Natural. Charakteryzuje się bardzo […]
11 października, 2022

Jak zaparzyć El Salvador – San Antonio Geisha?

Kawowy świat oszalał na punkcie ziaren odmiany botanicznej o wdzięcznej nazwie – Geisha. Doceniane są przez baristów ze względu na charakterystyczne nuty smakowe, strukturę i czystość. […]

Logowanie

Nie pamiętasz hasła?

Stworzyć konto?

Koszyk

Twój koszyk aktualnie jest pusty.